Yoga

voor een flexibel lijf en flexibele geest. Heb jij gedurende de dag soms moeite om geconcentreerd te blijven? Wil jij beter bestand zijn tegen stress? Ben je vaak moe? Pure Yoga kan helpen. Met deze rustige yogavorm zorg je niet alleen voor flexibele banden en gewrichten, maar ook voor een flexibelere geest. Je voelt je beter in balans, positiever, minder angstig of gespannen en krijgt meer energie. Pure Yoga is een rustige les met aandacht voor ademhaling, flexibiliteit, balans en ontspanning. Vloeiende bewegingen gaan op het zachte, diepe ritme van de ademhaling in elkaar over. Je lichaam wordt soepeler, maar ook geestelijk voel je je beter. De diepe, innerlijke rust die je ervaart, werkt vaak nog dagen door.

De les

De yogales begint met een zittende meditatie, waarin de aandacht wordt verplaatst vanuit het hoofd naar het lichaam. Er wordt ruimte gecreëerd om de adem te laten stromen en spanning los te laten. Na de meditatie beginnen we met het in een flow rustig stretchen van je lichaam in zittende positie. We doen ook een aantal staande houdingen met balansoefeningen. Daarbij gaat het er vooral om te ervaren hoe het lichaam aanvoelt in balanshoudingen en hoe het reageert.

Eindontspanning
Na de staande houdingen doen we nog een serie zittend of liggend en dan maken we ons klaar voor de eindontspanning. Dit is een liggende houding waarin je ultieme ontspanning ervaart. Door Pure Yoga in de ochtend te beoefenen ben je gedurende de dag beter bestand tegen stress en spanning en krijg je een helder hoofd.

Lenig lijf, lenige geest

Door de stimulatie van bindweefsel worden niet alleen je banden en gewrichten flexibeler – ook je geest wordt leniger. Daardoor kun je beter omgaan met negativiteit, stress en tegenslag. Kortom: je voelt je meer in balans. Heb jij hier wel oren naar? Maak dan gratis kennis met Pure Yoga door een proefles te volgen. Neem contact op met Fitdans Bewegingsstudio.

Nog even dit
Om optimaal van je yogales te kunnen genieten hebben we nog wat tips voor je. Douche voor je aan de yogales deelneemt. Of was je handen, voeten en gezicht. Het is fijn om fris op je matje te zitten. Van te voren roken raden we af. Draag comfortabele kleding en doe sieraden af. Yoga beoefen je op je blote voeten. Natuurlijk mag je een deken, sjaal of sokken meenemen voor de eindontspanning en/of meditatie. Voor yogamatten zorgen wij, maar voel je vrij om je eigen mat of handdoek mee te nemen. Eet tot twee uur voor de yogales niet. Heb je echt veel honger, pak dan een stuk fruit. Tot een half uur voor de yogales is het ook beter even niets te drinken. Wacht na de les nog drie kwartier met eten of drinken. Zo komen je lichaam en geest volledig tot rust. Drink hierna voldoende zodat de losgekomen afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd. Probeer altijd 10 minuten voor de les begint aanwezig te zijn. Het stoort anderen als je te laat binnenkomt.

Blessure of andere fysieke of mentale gezondheidskwesties?
Laat het je docent weten .Wees stil. Stilte bevordert innerlijke rust. Respecteer vanaf het moment dat je binnenkomt zo veel mogelijk rust en stilte in de zaal. Doe het tijdens je menstruatie rustiger aan, vermijd intensieve lessen met zware houdingen. Laat het je leraar even weten, dan krijg je andere houdingen. Luister naar jezelf. Yoga is geen competitie. Stop en neem rust zodra je voelt dat dit nodig is. Respecteer je lichaam. Zwanger? Informeer je docent. Zij kan adviseren wat wel of niet goed is om te doen in deze speciale periode. Wij adviseren om de eerste 3 maanden helemaal geen intensieve yoga-practice te doen en hierna zwangerschapsyoga. Natuurlijk is dit voor iedereen anders en maak je hierin je eigen keuzes.

Pure Yoga

  • herstelt balans tussen lichaam en geest
  • vergroot kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid
  • zuivert het lichaam
  • vergroot concentratie en focus
  • veel individuele aandacht en begeleiding.

Yin Yoga

  • ontspant spieren, lichaam en geest
  • vergroot lenigheid
  • versterkt bindweefsel en gewrichten
  • vergroot zelfvertrouwen en zelfacceptatie
  • veel individuele aandacht en begeleiding.
Chat openen
1
Scan de code
Appen met Fitdans
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?