Reformer

Pilates is een trainingsvorm waarmee je je lichaam sterker maakt vanuit je core. Tijdens de workout voer je in een vloeiende serie oefeningen uit waarbij je zowel spieren versterkt als rekt. Je traint op een mat of op een reformer. De reformer is een houten bank met leren kussens, lussen, veren en banden. Met dit apparaat kun je nog effectiever Pilates beoefenen en je lichaam letterlijk ‘reformen’.


Tijdens onze Pilates-trainingen focussen we ons op 6 onderdelen, namelijk: je ademhaling, core, wervelkolom, je hoofd nek en schouders, een juiste uitlijning van het onderlijf en het maken van complexe bewegingen waarbij je je hele lichaam aanpakt. Dankzij apparaten als een reformer zul je sneller vooruitgang boeken en word je steeds weer op een verrassende manier uitgedaagd.
.
Reformer
Fitdans Bewegingsstudio beschikt over een aantal reformers. Deze apparaten hebben bewegende platformen waarop je de liggende, zittende en staande houdingen uitvoert. Je werkt met weerstand waardoor de oefeningen nog effectiever zijn dan wanneer je ze op een mat zou uitvoeren. Het gebruik van de reformer helpt je om meer controle te krijgen over je volledige bewegingscapaciteit. In no time verbetert je balans, kracht en lenigheid.
.
Langdurig effect
De effecten van Pilates werken na de training lang door. Met de reformer is de impact op je lijf nóg groter. Je verliest gewicht, wordt strakker en je houding, coördinatie, kracht en lenigheid verbeteren. Je ontwikkelt lange, sterke spieren en een soepele, krachtige rug. Kortom: je krijgt het lichaam waar je van droomde. Daarnaast nemen spanning, vermoeidheid, pijn en rugproblemen af en is de kans op blessures tijdens andere vormen van sport een stuk kleiner.
.
De les
Bij de Pilates reformertraining bij Fitdans train je in een kleine groep waardoor de begeleiding door onze pilatestrainer extra persoonlijk is. Zij zal je goed instrueren en af en toe je houding corrigeren. Voor het beste effect is het essentieel dat de houdingen goed aansluiten bij jouw lichaamsbouw en trainingsniveau. De pilatestrainer zal hier alert op zijn. Door de vele gevarieerde oefeningen is de training bovendien erg afwisselend en intens. Je zult snel positieve veranderingen ontdekken!

Reformer

  • effectiever dan ‘normale pilates’
  • reformt je lichaam
  • stabiele core
  • stressgerelateerde problemen nemen af
  • minder kans op blessures
  • lange sterke spieren
Chat openen
1
Scan de code
Appen met Fitdans
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?